İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen ''Koronavirüs Denetimleri'' konulu genelge kapsamında il müftülüklerince oluşturulan denetim ekibi, camilerde koronavirüs denetimi yapıyor.

Bu kapsamda Şırnak İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan “Denetim Ekibi”, camilerde "sağlık için temizlik, maske, mesafe" sloganı ile koronavirüs denetimlerini sürdürüyor.

Denetim ekipleri her gün İl merkezinde bulunan camilerin iç ve dış mekânları ile abdest alma yerlerinde koronavirüs denetimleri yapıyor.

Denetim yapılan camilerde görevlilere; cemaatin sağlığını korumak için gerekli tüm önlemlerin alınması ve bu önlemlerden kesinlikle taviz verilmemesi, cami içerisinde veya dışarıda kapasitenin aşılmaması, yığılmanın önlenmesi, mevlit okutulmaması, taziye yapılmaması, caminin her gün temizlenmesi, kapı kolları vb. gibi alanların düzenli olarak silinmesi, klima çalıştırılmaması, cami içerisinde mümkün olan en kısa surede ibadetlerin yapılması noktasında uyarılarda bulunuluyor.

Tokalaşma ve musafaha yapılmaması kurallarının sıklıkla cemaate hatırlatılması istenilen denetimlerde, özellikle maske ve seccade ile birlikte camiye abdestli olarak gelinmesi, mesafe ve temizlik konusuna özen gösterilmesi isteniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan