Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Şanlıurfa İl Müftülüğüne atanan Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, personelle vedalaştı.

8 Aralık 2016 tarihinden beri Şırnak İl Müftüsü olarak görev yapan Tolan onuruna, İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri personelinin katılımıyla "Veda Programı" düzenlendi.

Şehit Güvenlik Korucusu Abdurrahman Avcı Camii'nde Müftülük personeli ve din görevlileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Tolan, 4 buçuk yıldır görev yaptığı Şırnak'ta ilçelere ve en ücra köylere kadar gittiğini belirterek buradaki insanlarla gönül bağı kurduğunu ve bölge insanının çok misafirperver olduğunu dile getirdi.

Müftü Tolan, “Devletimiz, Valiliğimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile camiler ve Kur'an kursları yaptık. Kur'an kursları her yaştan vatandaşın dini bilgiye ulaşması, hafızlık yapması, Arapça eğitimi alması ve sahih dini bilgiye ulaşabilmesi açısından çok önemlidir.” dedi. 

Şırnak’ta Diyanet İşleri Başkanlığı personeline büyük işler düştüğünün altını çizen Tolan, vatandaşın sahih ve doğru dini bilgiye Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla ulaşması noktasında Diyanet TV ve Diyanet radyolarının önemini hatırlattı.

Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Öte yandan Müftü Tolan veda ziyaretleri kapsamında Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve daire amirleriyle de bir araya geldi.

Editör: Mehmet Çalışkan