Şırnak Müftülüğünce her hafta kadınlara yönelik "Çevrimiçi Hatim ve Dua Programı" düzenleniyor.

Şırnak İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Kur'an kursu öğreticileri tarafından çevrimiçi düzenlenen programlar İl içinden ve İl dışından kadınlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen programlarda; toplumun temelini oluşturan ailenin ve ailenin de temelini oluşturan kadınların dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmaları amaçlanıyor.

Salgın sürecinde evlerine kapanan vatandaşların manevi desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten İl Müftüsü Ramazan Tolan, Kur'an-ı Kerim, hatim ve dua programları ile vatandaşlara destek olarak sahih dini bilgi ile buluşturulduğunu kaydetti.

Şırnak ve çevre illerden tanıdıkları vesilesiyle çevrimiçi dua programlarını başlattığını kaydeden Kur'an Kursu Öğreticisi Hatice Kılınç ise “Başkanlığımızın projesini anlattım, kadınlarda seve seve katılmak istediklerini söylediler. Böylece hatim grubu oluşturdum. Kadınlara teşvik olması amacıyla hatim programına katılanlardan birine her hafta cuma günü Başkanlığımız yayınlarından kitap hediye ediyorum. Kitapları yayinsatis.diyanet.gov.tr adresinden sipariş vererek ellerine ulaşmasını sağlıyorum. Bu uygulama hem hatim programına katılanlara teşvik oluyor hem kargo ile ellerine ulaştığı için sürpriz oluyor. Bu vesileyle de Başkanlığımız yayınlarının toplumun daha fazla kesimine ulaştırmış oluyoruz. Ayrıca her hafta onlara sosyal medya mesajlaşma grupları üzerinden sınav yapıyor, sorular sorarak cevaplamalarını istiyorum, böylece onların dini bilgiler de öğrenmelerini, bildiklerini ise pekiştirmelerine katkı sağlamaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan