Ayrıca tanıtım ve teşvik amacıyla Şırnak Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya İl Genelindeki tüm Görevlilerinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Koordinatörü Aykut Burak Şimşek, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve İlçe Müftüleri de katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinden sonra açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Tolan, Şırnak İl genelinde 2017 yılında 1232 kurbanlık hayvanın kesildiğini, bunların İslami usullere uygun titiz bir şekilde poşetlenerek vatandaşa dağıtıldığını belirtti. Din görevlilerinden Kurban vekâletinin verilmesi konusunda vatandaşların hassasiyetle bilgilendirilmesini talep ettikten sonra “Bu şekilde kesilen kurbanlıklar, insanları birbirine yakınlaştırır, şehirleri birbirine yakınlaştırır ve ülkeleri birbirine yakınlaştırır” dedi.

TDV Kurumsal İletişim Koordinatörü Aykut Burak Şimşek’in sunumundan sonra konuşmasına başlayan Başkanlık Müşaviri Başiş: “Göçmenler başta olmak üzere dünyadaki bütün mazlumların gözü Türkiye’den gelecek olan maddi ve manevi yardımda. Bizim de bu Kurban Bayramında etrafımızda bulunan bütün mazlumlara ayırım yapmadan her türlü yardımlarımızı ulaştırmamız gerekir. Kesilecek kurban etleri, bu yolda atılmış olan bir adım olacaktır” dedi.  

Editör: Mehmet Çalışkan