Cizre İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırsever vatandaşların desteğiyle inşa edilecek olan Katran Köyü Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nun temeli dualarla atıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen törende konuşan İl Müftü Yardımcısı Hanefi Özlen, Cizre’nin Kur’an merkezi olarak anılmasını temenni ettiğini belirterek “Kur’an Kursumuzun bölgemize hayırlı olsun. Artık Cizre’nin adının değişik şekillerde anılmaması, Kur’an’ın merkezi olarak anılmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kaydetti. 

Cizre’nin eskiden beri medreselerin, ilmin, irfanın merkezi, kadim bir şehir olduğunu vurgulayan İlçe Müftüsü Süleyman Baran ise, “İnşallah Cizre’yi tekrardan ilim, irfan merkezi haline getireceğiz. Şu anda İlçe Müftülüğümüze bağlı altı tane Yatılı Kur’an Kursumuz var ve bu Yatılı Kur’an Kurslarının ihtiyaca cevap veremiyor. Öğrencilerimiz, İstanbul başta olmak üzere Manisa, Rize gibi illerimize ailelerinden uzakta kıraat ilmi ve hafızlık için gönderiliyor. Allah’ın izniyle 250 kişilik Katran Köyü Bölge Yatılı Kur’an Kursu inşaatımızı bitirdiğimizde artık değişik illere gönderme ihtiyacı hissetmeyecek, kendi memleketlerinde ailelerine yakın olarak eğitimlerini alacaklardır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dörtyol Camii İmam Hatibi Ahmet Varol’ un yaptığı dua ile Katran Köyü Bölge Yatılı Kur’an Kursunun temeline ilk harç döküldü.

Törene, İl Müftü Yardımcısı Hanifi Özlen, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ebem, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç, Silopi İlçe Müftüsü M.Said Okumuş, kurum amirleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan