Sinop Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek umrecileri bilgilendirmek amacıyla il müftülüğünde seminer düzenledi.

Seminerde İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, Kur’an Kursu Öğreticisi Şerife Başyiğit ve Kefevi Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal umrecilere bilgi verdi. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde Müftü Ali Hayri Çelik, umrenin faziletini ve umre yolculuğu esnasında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Müftü Çelik sözlerine şöyle devam etti:

“O mübarek beldelerde Cenab-ı Hakk’ın ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) misafirleri olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu bilinç üzerine olup yaptığımız ibadetleri ve tavafları daha dikkatli bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz. Tüm dünyayı bir insan bedenine benzetirsek Kâbe-i Muazzama'yı da dünya insanlığının kalbi kabul edersek umre için yola çıkan herkes, Kâbe-i Muazzama’ya doğru giden hayatın can damarını yakalamıştır. Dolayısıyla Kâbe-i Muazzama’dan gelirken de Rabbimizin rahmet ve mağfiret ikliminden kendi yurduna taze kan getirmiş olur. Mekke-i Mükerreme’den gelen taze kan yalnızca bireysel bedende kalmaz, tüm topluma yayılır. Bu mübarek beldelerde bizleri alışveriş ve dünya işleri,  tavaftan ve ibadetten alıkoymamalı. Bu kutlu yolculuğumuzda Cenab-ı Hak hayırla gidip hayırla dönmeyi ve umreden elde ettiğimiz kazanımları ömür boyu sürdürmeyi nasip etsin.”

Seminerden sonra umrecilere yemek ikram edildi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan