Ayancık İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması'nı okullarda tanıtıyor.

Gençlerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.s.) tanıma ve O'nun mesajını anlamaları amacıyla hazırlanan yarışma hakkında öğrencileri kurulan stantlarda bilgilendiren İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin kayıtlarını alıyor.

Tanıtım çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği neticesinde din görevlilerimizden oluşturduğumuz bir ekiple birlikte okullardaki öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenleyeceği 'Ödüllü Bilgi Yarışması' tanıtımını yaparken bir yandan da yarışmaya müracaat etmek isteyen öğrencilerimizin başvuru yapmalarına yardımcı oluyoruz. Başvuru yapan öğrencilerimize ödüllü bilgi yarışmasında soruların hazırlanacağı eser olan 'Hz. Muhammed'in Hayatı' isimli kitabı hediye ediyoruz. Şu ana kadar ziyaretini yapmış olduğumuz 4 okuldan toplam 360 öğrencimiz yarışmaya müracaat etti. Diğer ortaokulları ziyaret ederek yarışmaya müracaat edenlerin sayısını daha yukarılara çıkartacağız. Bu çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve görevlilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan