Sinop İl Müftülüğü tarafından Alaaddin Camii ve Sinop Havaalanında Hacı Adaylar için uğurlama programları düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ilahiler, tekbirler ve telbiyeler ile devam etti. Programda hacı adaylarına ve yakınlarına konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Hac ibadetinin önemine ve manevi boyutuna vurgu yaptıktan sonra sözlerine şöyle devam etti. “Sizler bu senenin en şanslılarısınız. Merhum şair Süleyman Nahifi ne güzel söylemiş

“Kime ki Ka’be nasib olsa Hüda rahmet eder
Her kişi hanesine sevdiğin davet eder”

Cenab-ı Hak bu sene Sinop’tan 149 kişiyi beytine davet etti. Rabbim inşallah bu daveti hakkıyla yerine getirmeyi, gereği gibi ibadet yapma gücü ve kudretini bütün müminlere ve sizlere nasip eylesin. Bunun idrak ve şuurunda olup her anımızı Cenab-ı Hakk’a ibadetle geçirmeye gayret etmemiz gerekmektedir. Oralarda alışverişe dalıp, yapmamız gereken ibadetlerden kendimizi mahrum bırakmayalım. Sizler hayatınızın her döneminde farklı yolculuklara çıktınız. Ancak bu yolculuk bir başka. İslam’ın beş şartından birisi olarak hepimize emredilen bu hac ibadetini en güzel şekliyle her anını, her saniyesini çok güzel bir şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Rasülüllah (sav) Efendimize bizlerin selamlarını götüreceksiniz. Oraya vardığınızda sizlerin üzerine düşen en önemli vazifelerden biri de kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman kardeşlerimize zulümden kurtularak selamete ulaşmaları, ülkemize birlik ve beraberliği için de dua etmenizdir. Sevgili Rasülümüz (sav) Efendimiz ‘umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.’ buyurmuşlardır. Cenab-ı Hak mebrur bir hac ibadeti yapmayı nasip eylesin.” dedi.

Yakınları vedalaşan ve helalleşen hacı adayları, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yapmış olduğu duanın akabinde tekbir ve telbiyeler eşliğinde uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan