Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında çocuklar donmasın diye Suriye için yardım seferberliği ilan etmişti.

Türkiye Diyanet Vakfının yaptığı iyilik çağrısına Sinop Merkez Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri de kayıtsız kalmayarak harçlıklarını İdlib’deki kardeşleriyle paylaştı.

Kur’an Kursu öğrencileri harçlıklarını bir araya getirerek Suriye’deki çocuklar için Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesine bağışladı.

Konuyla ilgili Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Sinop Merkez Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Müdürü Kenan Dönmez,“Rasulullah (s.a.v) Efendimiz ‘Allah’a ve ahiret gününe iman eden komşusuna iyilik etsin; Allah’a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikram etsin.’ buyurmuşlardır. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ‘Unutursan Yetim Kalır’ sloganıyla haber sitelerinde ve sosyal mecralarda yapılan paylaşımlarda bu zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerinin hallerinden çok etkilenen Sinoplu hafızlar, harçlıklarını bir araya getirerek kardeşlerinin dertlerine bir nebze de olsa derman olmaya çalıştılar. Bizlere getirdikleri emaneti yerine ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi'ne teslim ettik. Cenab-ı Hak kabul buyursun.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan