Diyanet İşleri Başkanlığınca 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik 30 Mayıs – 5 Haziran arasında "Kadim Oyunlar Şenliği" başlatıldı.

Bu kapsamda Sinop İl Müftülüğüne bağlı Keleşoğlu 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, “Kadim Oyunlar Şenliği”nde bir araya geldi.

Keleşoğlu 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Bahçesi’nde gerçekleştirilen şenlikte minikler öğreticileri rehberliğinde büyüklerinin çocukluk oyunlarını oynadı.

Etkinliğe dair bilgilendirmede bulunan Sinop İl Müftü Yardımcısı Ayşe Gül Gürbüz, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çocukların eğlenmesi, meraklarının giderilmesi, çocukların gelişimi ve eğitimi ile özellikle yeni nesle kültür ve değerler aktarımına destek olunması için Kadim Oyunlar Şenliği düzenlenmesi istendi. Bizler de bu bağlamda 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda Kur’an kursu öğrencileri için içerisinde farklı etkinliklerin olduğu güzel bir şenlik tertip ettik. Çocuklarımızın doyasıya eğlendiği, eğlenirken öğrendiği ve meraklarının giderildiği bu etkinliği tertip eden Kur’an kursu öğreticilerimize ve bizlere minik yavruları emanet eden ve bu etkinliğe katılmasına izin veren velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Şenliğinden ardından çocuklara ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan