2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından din görevlilerinin yeteneklerinin geliştirilmesi ve planlı çalışma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edildi.

Bu kapsamda Sinop İl Müftülüğü erkek din görevlileri arasında Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları düzenledi.

Yarışma, İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Müftü Vekili Abdullah Salman başkanlığında gerçekleştirildi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Hafızlık yarışmasında Gerze Boyalıca Camii İmam Hatibi Ahmet Okur il birincisi olurken Boyabat Doğrul Köyü Camii İmam Hatibi Abdullah Kılıç ikinci, Saraydüzü Akbelen Köyü Camii İmam Hatibi Fevzi Akman üçüncü oldu.

Kur’an-ı Kerim’i yüzüne Güzel Okuma Yarışmasında Sinop Seyit Bilal Camii İmam Hatibi Selahattin Başkaya İl birincisi olurken, Boyabat Beytarla Camii İmam Hatibi  Mehmet Başboğa İkinci, Durağan Çerçiler Köyü Camii İmam Hatibi  İsmail Altundağ ise üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren din görevlileri, 07 Haziran 2021 tarihinde Samsun’da Hafızlık, 14 Haziran 2021 de ise Tokat’ta gerçekleştirilecek olan Kur’an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması bölge finaline katılacak.

Editör: Mehmet Çalışkan