Kutsal Topraklardan Dönüşler Sürüyor

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan hacıların yurda dönüşleri sürüyor.

Mekke-i Mükerreme’den son kafile 15 Eylül’de ayrıldı. Medine-i Münevvere’de ziyaretlerini tamamlayan son kafile ise 20 Eylül’de Türkiye’ye dönüş yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında ilk defa Sinop Havalimanından kalkan uçakla Medine-i Münevvere’ye oradan da Mekke-i Mükerreme’ye geçerek Hac farizasını yerine getiren hacılar Sinop kafilesi Cidde’den kalkan direkt uçakla Sinop Havaalanına iniş yaptı.

Hacıları Karşılama Esnasında Duygusal Anlar Yaşandı

Karşılama programında konuşan Kafile Başkanı Sinop İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emin Kaplan; “04 Ağustos 2018 tarihinde Sinop’tan Medine-i Münevvere’ye gittik. Medine-i Münevvere’de yapılması gereken vazifelerimizi ve ziyaretlerimizi tamamladı ifa ettikten sonra Mekke-i Mükereme’ye geçtik. Orada hacılarımızla beraber çok güzel bir hac mevsimi geçirdik. Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonları ile gidilmesi, görülmesi gereken yerlere kolaylıkla ulaştık, ziyaretlerimizi tamamladık. Hamdolsun hiçbir sıkıntı yaşamadan bugün şehrimize ulaştık. Rabbim haccımızı mebrur eylesin.” dedi.

“Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonunda Çok Başarılı”

Hac görevini ifa etmenin ve ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan hacılar ise Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Din görevlilerine kutsal yolculukları sırasında sürekli yanlarında oldukları için teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan