Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı mevlid-i şerif ve ilahilerle devam etti.

Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu Camii'nin açılış programında, “Beytullah’ın şubelerinden biri olan bu caminin açılışında, cami yapımında emeği geçenlerle birlikte olmaktan çok mutlu ve bahtiyarım.” diyen Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel sözlerine şöyle devam etti: “İslam dininin sembolü, birlik ve beraberliğimizin göstergesi, Müslümanların bir bölgedeki varlık ve hâkimiyetinin işareti olan camilerimize muhteşem bir eseri daha ilave etmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. 

Camiler, İslam kültür ve medeniyetinin kurulmasında ve geliştirilmesinde İslam müesseseleri içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Camilerimiz müminlerin bir araya geldiği, kaynaştığı, birlik ve beraberliğin tesis edildiği mekânlardır. Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Azimüşşan’da şöyle buyuruyor, 'Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.' buyurmaktadır. Bu ayet-i kerimede sadece mescitlerin imarı değil diğer taraftan Cenab-ı Hakk'ın kullarının kalplerinin imarına da işaret edilmektedir. İlgili kurum amirleri, cezaevi vaizleri, Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlüler ve hayırseverler bir araya gelmek suretiyle, imkanlarını seferber ederek bu güzel eserin ilk etabının bitirilmesini sağlamışlardır. Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu Camii'nin ilk etabının vücuda gelmesine vesile olan, yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerin ve cami inşaatında canla başla çalışan Sinop Açık Cezaevi hükümlülerinin hayırlarını kabul etmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” dedi.

Açılış programına katılan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz ve Sinop Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdülhamid Denizci, Sinop Ceza İnfaz Kurumu Camii’nin ilk etabının vücuda gelmesinde maddi ve manevi emeği olan herkese teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan