Ayancık İlçe Müftülüğünce, "Mevlid-i Nebi Haftası" kapsamında hazırlanan "Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlik Merkezi ve Kitap Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak, "İlk emri 'Oku' olan bir dinin mensuplarıyız." diyerek şunları kaydetti:

"İslam'ın bu emrini yerine getirmeye, ilçemize katkı sağlamaya ve kitapseverlerle yepyeni kitapları buluşturabilmek adına merkezin içerisinde mini bir kitap fuarı düzenledik. Bu fuarın gelecek yıllarda ilçemizde kurulacak daha kapsamlı kitap fuarlarına ve okuma alışkanlığını geliştirmeye yönelik daha büyük faaliyetlere zemin hazırlamasını umuyoruz. İlçemizde Mevlid-i Nebi Haftası'nı dolu dolu geçirmek, özellikle çocuklara ve gençlere Peygamber Efendimizi doğru şekilde tanıtabilmek ve sevdirebilmek amacıyla hafta boyunca hizmet verecek olan etkinlik merkezini kurduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız iş birliği ile her gün farklı okullardan öğrenci grupları merkezimize gelerek kendileri için hazırladığımız ikram, söyleşi, okuma etkinliği ve sinevizyon gösterilerinden oluşan etkinliklere katılacaklar."

Konuşmaların ardından yapılan dua ile "Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlik Merkezi ve Kitap Fuarı" hizmete açılarak "Mevlid-i Nebi" etkinlikleri başladı.

Mevlid-i Nebi Haftası boyunca hizmet verecek olan merkezde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları fuarı, okuma salonu, sinevizyon gösterim merkezi ve söyleşi alanları yer alıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan