Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik  Peygamber Efendimiz (s.a.s.) gençliğe verdiği değer ve öneme değinerek “Gençler bir milletin geleceği, en büyük imkânı ve zenginliğidir. Gençliğine sahip çıkıp onları eğitimli ve güzel ahlaklı bir şekilde yetiştiren toplumlar geleceklerini inşa etmiş demektir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), 'Allah Teâlâ’nın İslam yolunda kendisine itaat eden nice fidanlar yetiştirmeye devam edecektir.' (İbni Mace) buyurmuştur."  dedi.

“Gençlere Resul-i Ekrem gibi yaklaşmak” 

Milletimizin bekası için gençleri anlamak gerektiğine değinen Çelik: “Aziz milletimizin ve ümmet-i Muhammed’in bekası için gençlerimizi anlamalı, onlara değer vermeliyiz. Düşüncesini, hayat tarzını, giyim kuşamını yargılayarak dışlamak yerine, hepsine kucak açmalıyız. Kendilerini keşfetmelerini sağlayacak bir rol model de biz olmalıyız. Şuurlu nesiller için gençlerimizi sahih din bilgisiyle ve kültürümüzle donatmalıyız. Çağımızın gençlerine Resul-i Ekrem gibi yaklaşarak onun metodu ile İslam’ı temsil ve tebliğ edebilirsek bu asırda da ashabın gençlerine dost olacak yiğitler çıkacağını asla unutmamalıyız." dedi.

“Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli olayı”

“Hz. Peygamberimizin Teşriideki Yeri” konusu hakkında panele katılanlara bilgiler veren Prof. Dr. Nihat Dalgın ise “Peygamber Efendimizin doğumunun insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir.” ifadelerini kullandı.

Her Müslümanın Hazreti Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.s.)'nın hayatını bilerek örnek alması ve onun hayatı gibi bir hayat yaşaması gayret etmesi gerekmektedir.” dedi. 

“Efendimiz (s.a.s)’in  Hadis-i şeriflerini ve sünneti seniyyelerini gözardı ederek İslam’ın anlaşıması mümkin değildir.”

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in günümüze ışık tutan hadis-i şeriflerinden örnekler veren Prof. Dr. Dalgın, sözlerini şöyle tamamladı “Günümüzde bazı düşünce akımları Peygamber Efendimizi ve onun sünneti seniyyelerini göz ardı ederek İslam’ı anlamaya çalışmaktadırlar. Efendimiz (s.a.s)’in  hadis-i şeriflerini ve sünnet-i seniyyelerini göz ardı ederek İslam’ın anlaşıması mümkün değildir.” dedi.

Programa Sinop Valisi Köksal Şakalar, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Kültür Turizm Müdürü Hikmet Tosun, kurum amirleri , Sinop Üniversitesi görevlileri, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan