Sinop İl Müftülüğünce “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasıyla düzenlenen konferansa 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Sinop Kültür Merkezi’nde düzenlen konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in açış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, şunları kaydetti:

“Bütün peygamberlere baktığımız zaman onların hepsinin ana görevlerinin tebliğ görevi olduğunu görürüz. Bizlerin de iyi bir tebliğci olabilmesi için öncelikle anlatacaklarımızı kendi hayatlarımızda yaşayarak örnek olmak ve sabır sebat içerisinde insanların Din-i Mübin’i İslam’ı daha iyi anlamaları, yaşamaları için çalışıp gayret etmemiz gerekir. Bıkmadan usanmadan vazifemizi hakkıyla yapmaya gayret edeceğiz ki Allah’a vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş olalım. İslam dininin güzelliklerini insanların kalplerine hal ve kal bütünlüğü ile yerleştirebiliriz. Peygamber Efendimiz bunu sahabe efendilerimize öyle bir işlemiştir ki sahabe-i kiram efendilerimiz İslam’ı tebliğ için doğup büyüdükleri yerleri bırakarak dünyanın dört bir tarafına İslam’ı tebliği için gitmişlerdir. Hz. Ömer  (r.a.) kendi döneminde diliyle ve eliyle dokunmadığı kimse kalmamış, o insanların gönüllerini ve kalplerini öyle bir imar etmiş ki şehit düştüğünde gözyaşı dökmeyen kimse yoktur.”

Editör: Mehmet Çalışkan