Sinop’ta lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çanakkale Şehitlerine” şiirini güzel okuma yarışmasının il finali yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104'üncü yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen yarışmanın finali, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yarışma, İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra ilçelerde birinci olarak il finaline katılmaya hak kazanan öğrenciler il birincisi olmak için kıyasıya mücadele etti.

Yarışmadan önce öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Bu şiiri ezberleyerek en güzel bir şekilde okumak için çok çalıştığınızın farkında ve bilincindeyiz. Lakin yarışma gereği içinizden şiiri en güzel okuyanınızı seçmek durumundayız. Cenab-ı Hak şehitlerimize rahmetiyle muamele buyursun. Onlar hangi değer uğrunda canlarını feda etti ise bizlere de o değerlere sahip çıkarak hayatımızı idame ettirmeyi nasip eylesin.” ifadesini kullandı.

Sinop Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında oluşturulan komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Cemal Kızılaslan il birincisi olurken, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süleyman Buğra Han Göç ikinci, Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sevcan Usta ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği programda, yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan