Sinop İl Müftülüğüne bağlı Seyit Bilal, Aşiyan, Toki, Keleşoğlu ve 15 Temmuz 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında öğrenim gören öğrenciler, yıl sonu programında bir araya geldi.

Sinop Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda bir konuşma yapan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi:

“Onlar bize Allah’ın birer emanetidir. Cenab-ı Hak bir ayet-i kerimede şöyle buyurmaktadır: ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah’ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır.’ İşte Cenab-ı Hakk'ın ayet-i kerimede buyurduğu şekilde bizler ailemizi ateşten korumak için onlara Hz. Allah’ın emir ve yasaklarını öğretmek ve öğrendikleri ile amel etmelerini temin etmekle mükellefiz. Resulullah Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde, ‘Sizlerin en hayırlısı Kur’an-ı Kerim’i okuyan ve okutandır.’ buyurmaktadır. İşte bu minvalde çocuklarımızı iyi bir Müslüman olarak yetiştirmek bizim en önemli gayelerimiz arasında yer almaktadır. 2015 yılında Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu ile hizmete başlayan 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın adedini 5'e çıkartarak daha çok çocuğumuza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hedefimiz 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın sayılarını daha da çoğaltarak daha çok çocuğumuzun Kur’an-ı Kerim ile tanışmasını sağlamaktır. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgilenen Kur’an kursu öğreticilerimize ve çocuklarını gönderen velilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.”

Müftü Çelik'in konuşmasının ardından ayet-i kerimeler, hadis-i şerifler ve şiirler okuyan öğrenciler, gösterileriyle de izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı. 

Programın sonunda, minik öğrencilerin yıl boyunca kurslarda kendi elleriyle yaptıkları çalışmaların sergisi açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan