Sinop İl Müftülüğü tarafından Gençlik Merkezi Salonu'nda düzenlenen program, Hasibe Hatun Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Oğuzhan Çavdar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılışında il genelindeki Kur’an kurslarından katılan öğrencileri selamlayan Sinop Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Allah Resulü (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor: 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir.' Efendimiz bu hadis-i şerifi ile hayırlı kimselerden olabilmek için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve ahkâmı ile amel etmek gerektiğini bildiriyor.” dedi.

Saha sonra Kur’an kursu öğrencilerine hafızlık yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerine tavsiyelerde bulunan Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin ise şunları kaydetti:

“Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye başlamadan evvel niyetlerimizi tashih etmemiz gerekmektedir. Cenab-ı Hakk Kur’an-ı Hakim’inde, 'O'na ancak temizlenenler dokunabilir.' (Vakıa-79) buyuruyor. Bu sadece maddi temizlik değil manevi temizlik de bunun içindedir. Hafızlığı dünyalık tedariki için değil Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için yapmalıyız ki rahat bir şekilde ezberleme kolaylığını ihsan etsin. Sizler hayatınızın en güzel işiyle meşgulsünüz, Kur’an-ı Kerim’i ezberliyorsunuz. Onu ezberledikten sonra Arapça ilmini de öğrenirseniz Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hakk’ın bizlere ne emirler buyurduğunu daha iyi anlayarak O’nun rızasına uygun bir biçimde hareket etmemiz için büyük bir kolaylık sağlar.”

Editör: Mehmet Çalışkan