Ayancık İlçe Müftülüğünce "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında emekli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik "Vefa Programı" düzenlendi.

Ayancık Öğretmenevi'nde düzenlenen programda konuşan Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, "Din görevlilerinin ifa ettiği görev zannedildiği gibi kolay bir vazife değildir. Hocalar dini temsil etme makamındadırlar. Çocuğu, genci, yaşlısı herkes hocaların görev kapsamına girmektedir. Emekli hocalarımıza, görevde olanlara tecrübelerini aktararak onların din hizmetlerini daha iyi sunmalarına imkan tanımak gibi önemli bir vazife düşmektedir. Vefat eden din görevlilerine rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası hayırlara vesile olsun." dedi.

"Sizler din görevlisinin emekliliğinin olmadığının en belirgin örneğisiniz." diyen İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak ise "Emekli hocalarımız olarak size Başkanlığımızın ve Müftülüğümüzün vefa borcu var. Sizler halen gerek köylerde gerekse merkezde zaman zaman Müftülük hizmetlerinde aktif rol alıyorsunuz. Vermiş olduğunuz hizmetler için teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftamız hayırlara vesile olsun." diye konuştu.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında emekli din görevlileri ilçe merkezindeki camilerde cuma namazı kıldırdı, hutbe irad etti.

Editör: Mehmet Çalışkan