Sinop İl Müftülüğünce “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya konuşmacı olarak katıldı.

Sinop Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, “Tüm din görevlilerimizin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferansa katılımınız için teşekkür ediyorum. Görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Allah muvaffak eylesin.” dedi. 

“Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansı vermek üzere kürsüye davet edilen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, “Dinimizin temel ahlaki değerlerinden biri olan vefa, hayatımızın her anında olması gereken bir erdemdir. Yapılan iyiliklerin kadir kıymetini bilmek ve vefa göstermek gerekir.” dedi.

Kapukaya, “Allah’a, Peygamber'e, anne-babaya, insanlara, camiye, din görevlilerine, çevreye ve tüm varlığa vefakar olunması gerekir. Allah’ımıza nasıl vefakar olabiliriz? Alemi ervahta vermiş olduğumuz sözlere sadık kalarak ve onun dinine kitabına hizmet ile olur. Önce kendimizi Rabbimizin istediği bir kul olma yolunda mesafeler kat ederken, Müminlerin ve tüm insanların onun istediği bir şekilde kul olmaları için çalışmamız gayret sarf etmemiz gerekir. Peygamber (s.a.v.) Efendimize vefakar nasıl olabiliriz? O'na karşı vefakarlık da O'nun hayatını hayatımıza uygulamaya çalışmak, gayret etmektir. Müslümanların vasıfları arasında yapılan iyilikleri unutmaması, sözünde durması, sıla-i rahmi kesmemesi hoş geçimli olması yer alır. Bunların hepsi de vefalı olmaktan geçer. Vefalıların en vefalısı ve bizim mihmandarımız Rasulüllah (s.a.v.) dir. Rasulüllah (s.a.v.) Efendimizin hayatına baktığımız zaman birçok misal ile karşılaşırız. Rasulüllah (s.a.v.) Efendimiz Hz Aişe Validemiz ile beraberken yanlarına Cessame el-Huzeli isimli bir hanım geldi. Peygamber Efendimiz bu ihtiyar kadına iltifat edip halini hatırını sorup çok iltifatlarda bulundu. Yaşlı hanım gittikten sonra Hz. Aişe validemiz bu kadının kim olduğunu sorduğunda Rasulüllah (s.a.v.) Efendimiz “Haticenin arkadaşı olup onun sağlığında bize gelir giderdi. Kuşkusuz ahde güzel bir şekilde vefa göstermek imandandır.”  buyurdular. Bizler görev yerlerimizde vefalı davranışlarımızla herkese örnek olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Vali Vekili Abdullah Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya’ya Sinop’a özgü kotra hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan