Diyanet İşleri başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversite Öğrencileri Arasında “Umre Ödüllü Bilgi Yarışması” düzenecek.

Yarışmacılar, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan “O’nun Gibi Yaşamak” isimli kitaptan hazırlanacak soruları cevaplandırarak umre ödülü için gayret edecek.

Konu ile ilgili Diyanet Haber’e açıklama yapan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Diyanet işleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında soruların hazırlanacağı kaynaklar belirtilerek bilgi yarışması düzenlemektedir. Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Rasülüllah (s.a.s.) Efendimizin ahlakını,  sosyal hayatını, insanlarla ilişkisini, tavrını, duruşunu, zihniyetini ve pratiklerini, günlük hayatını, yemesi içmesi, uyuması, duaları gibi pratiklerini anlatan çok kıymetli eser “O’nun Gibi Yaşamak” adlı kitaptan sorular hazırlanmak suretiyle yarışma düzenecek. Yarışma neticesinde birinci olan 1 erkek ve 1 kız öğrencimiz umre ile ödüllendirilecektir. 2. ve 3. olan öğrencilerimiz, il müftülüğümüz tarafından para ile ödüllendirileceklerdir. Yarışmanın üniversite öğrencilerine duyurulması ve tanıtımın yapılması için görevlilerimiz tarafından fakültelerde standlar kuruldu ve öğrencilerimiz için yarışmada soruların hazırlanacağı “O’nun Gibi Yaşamak” isimli eser tanıtıldı. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz yarisma.diyanet.gov.tr adresinden müracaat edebilirler. O’nun Gibi Yaşamak isimli kitabı temin edemeyen öğrencilerimiz, Sinop İl Müftülüğünden, Alaaddin Camii’nden veya yayinsatis.diyanet.gov.tr adresinden temin edebilirler.” dedi.

7 Mart 2020 tarihinde yapılacak Umre Ödüllü Bilgi Yarışması”na başvurmak isteyen öğrenciler 10.Şubat 2020 tarihine kadar yarisma.diyanet.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Editör: Mehmet Çalışkan