Sinop İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi iş birliğinde düzenlenen iftar programında engelli vatandaşlar ve aileleri ağırlandı.

İftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yaptığı dua ile devam etti.

İftar programına katılan engelli vatandaşlar ve aileleriyle yakından ilgilenen İl Müftüsü Çelik, iftar davetine icabet ettikleri için katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, iftar yapıldı.

İftarın ardından konuklara hitap eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi:

“Bu iftar programında sizlerle beraber olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayım. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Başımıza gelecek bir olay sonucu engelli kalabiliriz. Bu şekilde düşünerek onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapmalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü ‘Engelsiz Cami’ projelerinin uygulandığı camilerimizin sayılarının artırılması ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmelerini sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Engellilik hâli zihinlerde olmasın yeter ki bedenimizde bulunan engellilik hâli bir şekilde aşılıyor. Lakin zihinlerde engelli olan insanların o engelini aşmak ise fevkalade zor ve hatta imkânsız gibi bir şeydir.”

İftar programının akabinde yapılan yemek duası ile program sona erdi.

Programa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan, Sinop İl Müftülüğü Engelli Koordinotörü Nevzat Arslan, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan