Danimarka Türk Diyanet Vakfı ile Kopenhag Din Hizmetleri Müşavirliği, Danimarka’daki Müslümanların zekat, fitre, fidye ve sadakalarını Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Yurt dışından yapılan yardımlarla hazırlanan iyilik paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla TDV Sinop Şubesinde program düzenlendi.  

Programda konuşan Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, “Gurbetçilerimiz bu mübarek günlerde ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile oldular.” dedi.

İl Müftüsü Düzgüney, şunları kaydetti:

“Paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz bu günlerde, Danimarka’da yaşayan vatandaşlarımız, Kopenhag Din Hizmetleri Müşavirliği öncülüğünde toplamış oldukları yardımlarla Sinop ve ilçelerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere gıda kolileri hazırlattılar. Gurbetçilerimizin yardımlarını din görevlilerimiz aracılığıyla ailelere ulaştırıyoruz. Gurbetçilerimiz bu yaptıkları bağışlarla buradaki kardeşlerinin iftar sofralarında Rabbimize içtenlikle yaptıkları dualara ortak olacaklar. Bu organizasyonda emeği geçen başta Din Hizmetleri Müşavirimiz Hüseyin Gündoğar’a, destekte bulunan yurt dışındaki tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, sıladan gurbete gönül dolusu muhabbet ve selamlarımı iletiyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan