Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi tarafından Fetih Baba Mescidi önünde kurulan kurban bağış standını ziyaret ederek, Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen kampanya kapsamında 31 Temmuz’a kadar kurban bağışlarının kabul edileceğini belirten İl Müftüsü Çelik, "Buradaki amacımız; sadece fakirlere et ulaştırmak değil görevimiz kapalı kapıları açmak, kilitli kalpleri fethetmek, yaraları sarmak ve İslam'ın kardeşliğini yüreklere taşımaktır. O yüzden bizler gönülleri fethedebilmek, yaralı kalplere bir nebze de olsun merhem olabilmek ve İslam kardeşliğini pekiştirmek için var gücümüzle gayret etmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

İmkanı olan vatandaşların kendi kurbanlarını kestikten sonra ikinci kurbanlarını vekalet yoluyla Türkiye Diyanet Vakfına vererek yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere bayram sevinci yaşatabileceklerini dile getiren Müftü Çelik, "Geçtiğimiz yıl halkımızın büyük teveccühü ile güzel bir rakamla vekalet aldık ve emanetleri yerine getirdik. Pandemi sebebiyle bu yıl da dünyanın 75 ülkesi ile 125 bölgesinde kesilmek ve dağıtılmak üzere vatandaşlarımızın vekalet yoluyla kurbanlarını bekliyoruz. İnşallah emin ellerle emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Vekalet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar yurt içinde 975 TL, yurt dışında ise 825 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türkiye Diyanet Vakfı veya banka şubelerine yatırmak suretiyle veya Türkiye Diyanet Vakfı resmi internet sitesi üzerinden yatırarak kampanyaya katılabilecekler." şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in kurban bağışını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden TDV Sinop Şube Temsilcisi Fatih Gürkan, Müftü Çelik’e teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan