Sinop Müftülüğü tarafından  Alâeddin Camii’nde düzenlenen program, sabah namazının cemaatle birlikte kılınmasının akabinde aşr-ı şerif ile başladı.

Tesbihat, zikir ve kasidelerle devam edeb programda gençlere hitap eden İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin şunları kaydetti:

“Bizler tarihi mekanları kontrol altına alarak onları muhafaza altına aldık bu günlere kadar gelmesini sağladık. Lakin gönülleri koruma altına alamadığımız için koruma altına alarak günümüze kadar getirdiğimiz ibadethanelerimizde, camilerimizde yeterli genç cemaat bulunmamaktadır. Gençlerimize çok sahip çıkmamız gerekmektedir. Onlara sahip çıkamadığımız zaman onları etkisi altına alacak, onları Cenab-ı Hakk’ın rızasına uymayacak işlere gayri ihtiyari bir şekilde yönlendirecektir. Gençlerimize sahip çıkmamız için gençlerimizin camiye alışması, bir araya gelmesi ve camilerimizin hayatlarının merkezinde olmasını sağlamamız gerekmektedir. Gençlik gerçekten insan hayatında en önemli dönemdir. Kur'an-ı Kerim'deki ifadeyle dünyaya geliyoruz zayıf ve güçsüz bir şekilde. Güçleniyoruz gençlik çağı yaşıyoruz, tekrar yaşlanarak güçsüzlük dönemine doğru ilerliyoruz ve nihayet bu dünyadan Cenab-ı Hakk'ın takdir ettiği nefes sayısını tamamladıktan sonra göçüp gidiyoruz. Genç kardeşlerimiz, hayat yolculuğunun başında. Dolaysıyla hem dünyalarını kazanmaları hem ahiretlerini kazanmaları bakımından dikkat etmeleri gereken hususların başında öncelikle dinde samimiyet geliyor. Dinde samimi yani tutarlı olmalıyız. Sözümüzle yapıp ettiklerimiz, içimizle dışımız her şeyimiz tutarlı olmalı. Orta yolu izlemeye çalışmalıyız, aşırılıklardan kaçmalıyız. Okul ve iş hayatımızda mutlaka disiplinli olmalıyız, vakti çok iyi değerlendirmeliyiz."

Program İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yaptığı duanın ardından çorba ikramı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan