Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Yolun İyilik Olsun" ve "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı yardım kampanyalarına bir destek de Sinoplu gençlerden geldi.

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Sinop İlahiyat Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler, Elazığ depreminden etkilenen ailelerle İdlib’te yaşayan savaş mağduru ailelere ulaştırmak üzere harçlıklarını İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’e teslim ettiler.


İhtiyaç sahibi ailelere duyarsız kalamadıklarını belirten öğrenciler, “Orada yaşanan depremi bizler de yaşayabilirdik. O savaştan kaçan mültecilerden biri de bizler olabilirdik. Soğukta ve sokakta kalabilirdik. Anne babamızı yitirebilirdik. Elazığ'da ve İdlib’de sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimiz, arkadaşlarımız varken, burada istediğimiz gibi para harcamaya yüreğimiz el vermedi. Herkesin imkânı nispetinde depremzedelerin sıkıntılarını paylaşması gerekiyor. Bizler öğrenci olarak biriktirdiğimiz harçlıklar ve arkadaşlarımızla topladığımız paralarla oradaki insanların sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek istedik. Bizler elimizden geleni yapmaya çalıştık ve gayret ettik .” ifadelerini kullandılar.


Öğrencilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Çelik ise şöyle konuştu:

"Öğrencilerin bu duyarlı davranışları beni çok duygulandırdı. Ülkemizin başına gelen bu felaketin yaralarının sarılması için toplumumuz yek vücut olarak imkânları nispetinde gayret göstermektedir. Cenab-ı Hakk ülkemizi her türlü bela ve musibetlerden muhafaza buyursun."

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Müftü Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan