Türkeli İlçe Müftülüğünce Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında "Gençler İbadette Yarışıyor" adlı yarışma düzenlendi.

Türkeli İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen yarışmaya 90 öğrenci katıldı.

Oruç, cemaatle namaz, teravih namazı gibi ibadetlerin puanlandığı yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi.

Törende  yarışmaya katılan ve en çok puanı toplama hususunda gayret eden çocuklara teşekkür eden Türkeli İlçe Müftüsü Halil İbrahim Kömürcü, "Bu Mübarek Ramazan-ı Şerif  ayında çocuklarımın bu manevi iklimi yaşayabilmeleri için Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından 'Gençlik İbadette Yarışıyor' adlı yarışma düzenledik. İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında kız ve erkek öğrencileri arasında dereceye giren öğrencilere ödül belirledik. Öğrencilerimizin  büyük teveccüh gösterdiği  yarışmaya farklı kategorilerde doksan öğrencimiz katıldı." dedi.

İlçe Müftüsü Kömürcü, "Bu yarışma geleceğimize umutla bakabileceğimizin teminatıydı. Zira  gür bir sesle berrak, temiz ağızlarla salat-ı ümmiyelerin  okunduğu teravih namazının ve duaların sahibi, camiyi tıka basa dolduran, henüz hayatlarının nevbaharında ki günahla tanışmamış  Rabbimizin çok çok değer verdiği ve 'mahşer gününde özel bir muamele ile herkesin sıkıntı çektiği esnada özel konuklarım olacaktır' buyurduğu  huzuru ve neşeyi Rabbine kullukta bulan gençlerimizdi. Mevla-i Zü'l Celal  hazretleri bu yavrulara camiyi, cemaati sevdiren gecesini gündüzüne katan gençlik koordinatörümüzden, hocalarımızdan, velilerimizden ve tabi ki bu hayırlı yarışın  baş mimarı olan yavrularımızdan  razı olsun." ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan