Sinop’ta hayırsever iş adamının 4-6 yaş Kur’an kursu yapılmak üzere İl Müftülüğüne tahsis ettiği binanın tefrişatı, Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.

4-6 yaş Kur’an kursu açılışı için düzenlenen program, İstiklal Marşı’nın ardından 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından katılımcılara hitap eden Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi:

“Bugün burada 4-6 yaş Kur'an kurslarımıza bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle kurslar arttıkça ülkemizde besmele çeken evlatlarımızın sayısı da artacak. Evlatlarımızın çekmiş olduğu besmeleler, evlerimizi ve soframızı bereketlendirecek. Milletimizi ve ülkemizi huzura kavuşturacak. İnşallah çocuklarımız kurslarda Kur'an-ı Kerim ile tanışacak. Milli, manevi ve kültürel değerlerimizi öğrenecekler. Vatanımızı ve bayrağımızı sevecekler. Hedefimiz yavrularımızı, küçük yaştan itibaren Kur’an ahlakıyla ahlaklanmalarını sağlamaktır. Bu Kur’an kursunun açılmasına vesile olanlara başta bu binayı bizlere tahsis eden hayırsever iş adamı Hasan Keleş’e, Kur’an kursumuzun son şekline gelmesinde emeklerini esirgemeyen değerli Sinop halkına ve 4-6 yaş Kur’an kursuna bizlere güvenerek öğrencilerini gönderen velilere çok teşekkür ediyorum.” 

Müftü Çelik'in konuşmasının ardından 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin sergilediği mehteran gösterisi, açılış programına renk kattı.

Editör: Mehmet Çalışkan