Erfelek İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Erfelek Şubesi iş birliğiyle Şehit Kenan Döngel Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Tilavet ve Etkinlik Sınıfı" açıldı.

Açılışa Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Karaömeroğlu, "Çok güzel ve özel bir mekan olmuş. Bu sınıfın meydana getirilmesinde emeği geçen İlçe Müftülüğümüze ve Türkiye Diyanet Vakfı Erfelek Şubesine çok teşekkür ediyorum, hayırlı olsun." dedi.

İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş ise "Rabbimiz Zümer Suresi 23. ayetinde; 'Allah (c.c.) sözün en güzelini indirdi.' buyuruyor. İmam hatip lisemizde artık öğrencilerimiz sözlerin en güzeli olan Kerim Kitabımızı bu Tilavet ve Etkinlik Sınıfı'nda okuyacak. İlahi Kitabımızın sadra şifa olacak güzelliklerini bu sınıfta gönüllere nakşedecekler. Mesleki etkinliklerini öğrencilerimiz bu sınıfta icra edecekler. Erfelek İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erfelek Şubesi olarak eğitime destek vermeye devam ediyoruz. İmam hatip lisesine giden öğrencilerimizin okul formalarının tedarikinde de öğrencilerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Bu hizmetlerin yapılmasına destek olan tüm Erfelek halkına ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Karaömeroğlu ve Kaymakam Gürses tarafından İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş'a "Teşekkür Belgesi" ile plaket takdim edildi.

Açılış, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan