Hac ibadetini yerine getirmek üzere Sinop’tan yola çıkan hacı adayları, Alaaddin Camiin’den telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Program  Alaaddin Camii görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde ilahiler ,tekbirler ve telbiyeler ile devam etti.

Programda hacı adaylarına ve yakınlarına hitap eden Sinop İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman, şöyle konuştu:

"Merhum şair Süleyman Nahifi ne güzel söylemiş; kime ki Ka’be nasib olsa Hüda rahmet eder, her kişi hanesine sevdiğin davet eder. Kimileriniz yıllardır bu günü bekliyordu. Artık sıranız geldi, Kabe-i Muazzama’yı görme ve Medine-i Münevvere topraklarına ayak basma şerefine sizler de kavuşacaksınız. O topraklarda zemzem suyunu doyasıya içeceksiniz. Hepiniz seçilmiş insanlarsınız. Allah’ın hac vazifesini müjdelediği kişilersiniz. Değerli hacı adaylarımız, bilmelisiniz ki şeytan o topraklarda sizlerle daha çok uğraşacak, taşkınlığa günaha davet edecek. Sizler orada şeytan taşlarken aslında kendi nefsinizi taşlayacaksınız. Nefsinizi koruyun, şeytanın davetine icabet etmeyin. Asıl önemli olan orada hacı olmak değil, döndüğünüzde hacılığınızı sürdürmektir  Kabe-i Muazzama’da  temizlenip memleketinize döneceksiniz, döndüğünüzde hacı lakabınızı korumaya özen gösterin. O topraklara gitmek kadar önemli bir şey daha var; o da döndüğünüzde hacı olarak kalabilmektir.Rasülüllah (s.a.v) Efendimize bizlerin selamlarını götüreceksiniz. Oraya vardığınızda sizlerin üzerine düşen en önemli vazifelerden biri de  kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman kardeşlerimize zulümden kurtularak selamete ulaşmaları, ülkemize birlik ve beraberliği için de dua etmenizdir. Sevgili Rasülümüz (s.a.v) Efendimiz 'Umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.' buyurmuşlardır. Cenab-ı Hak mebrur bir hac ibadeti yapmayı  nasip eylesin."

Yakınları ile vedalaşarak helalleşen hacı adayları İl Müftü Yardımcısı Dr. Salman’ın yapmış olduğu duanın akabinde tekbir ve telbiyeler eşliğinde uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile hacca giden 38 hacı adayının Samsun Hava Limanı'ndan kutsal topraklara hareket edeceği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan