Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Osman Tıraşçı, 11 Ağustos'ta sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerini ziyaret etti.

Ayancık İlçe Müftülüğünde Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney ve ilçe müftüleri ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan yardımcısı Tıraşçı, afet bölgelerinde selden zarar gören camilerde incelemelerde bulundu.

Ayancık ilçesine bağlı Babaçay Köyü'nde afetzedelerle de bir araya gelen ve "Geçmiş olsun" dileklerini ileten Tıraşçı, selde hayatını kaybedenler için de başsağlığı diledi.

Tıraşçı, “Diyanet İşleri Başkanlığımız afet anından itibaren Türkiye Diyanet vakfı ile birlikte sel mağduru vatandaşlarımızın yanlarında olmaya, onlara maddi, manevi her türlü ihtiyaçlarını karşılama hususunda desteklerini sürdürmeye devam etmiş ve devam edecektir. Bizlerde bu gün bu yapılan çalışmaları yerinde görmek, sel mağduru vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve buralarda vatandaşlarımıza maddi ve manevi hususlarda daha ne gibi hizmetler sunabiliriz bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Cenab-ı Hak bu tür afetlerden memleketimizi bütün insanlığı muhafaza buyursun.” dedi. 

Öte yandan Başkan Yardımcısı Tıraşçı, Türkeli ilçesinde yapılan çalışmaları koordine etmek için görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ziyaretlerde Tıraşçı’ya Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman da eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan