Erfelek İlçe Müftülüğü, uzaktan eğitim kapsamında imkansızlıklar sebebiyle EBA’ya erişim sağlayamayan öğrencilere tablet hediye etti.

Müftülük, koronavirüs sürecinde eğitime destek olmak amacıyla İlçe Kaymakamlığınca başlatılan “Uzaktan Eğitime Sen de Destek Ol” projesine destek oldu.

Erfelek İlçe Müftülüğü, din görevlilerinin desteği ile öğrencilere tablet hediye ederek, internet erişim imkanı bulunmayanlara da internet desteği sağladı.

Din görevlilerinin uzaktan eğitime destek olduğunu belirten İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş, “Erfelek Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Uzaktan Eğitime Sen De Destek Ol' kampanyasına din görevlilerimizden gelen talep üzere katılmak kararı aldık. Yapılan istişareler neticesinde Kaymakamlık tarafından belirlenen 40 tabletten 12 tanesini din görevlilerimizle birlikte tedarik ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilerimize dağıttık. Bununla birlikte tablet dağıtımı yapılan öğrencilerimizden, internet erişimi olmayan yavrularımıza da internet imkanı sağlayacağız. İlçe Müftülüğü olarak din hizmetlerinde, eğitim hizmetlerinde, yönetim hizmetlerinde, aile ve sosyal hizmetlerde olduğu gibi sosyal sorumluluk projelerinde de üzerimize düşeni yapmayı öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Bizler bu minvalde ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize yönelik yaptığımız bütün çalışmaları hem görevimiz olarak telakki ediyor hem de milletimizin geleceğini ancak bu yolla garanti altına alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu kampanyaya katkı sunan herkese, özellikle de din gönüllüsü hocalarıma şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan