Sinop Müftülüğünce, din görevlilerine yönelik "Kitap Oku-Yorum" adında proje hazırlandı.

Din görevlilerinin okuma, okuduğunu anlama ve yorumlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında gerçekleştirilen ilk toplantıya başkanlık eden İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, "Kitap Oku-Yorum" projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Müftü Yardımcısı Söylemez; "Personellerimizin kitapla olan arkadaşlıklarını daha da ziyadeleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte böyle bir proje düzenlemeye karar verdik. Projeye katılmak için tek şart var; o da görevlimizin bu projede gönüllü olması. Projede sosyal, kültürel, edebiyat, sanat ve fikir alanlarında yazılmış kitaplardan birkaç kitap belirlenmesi ve belirlenen kitapların okunması, her ay bir araya gelinerek okunan kitapların tahlilinin yapılması planlanıyor. Bu yıl başlattığımız 'Kitap Oku-Yorum' projesine zamanla bütün görevlilerimizin katılması ve görev yaptıkları yerlerde cemaatleriyle birlikte bu projeyi icra etmeleri en büyük dileğimizdir." dedi.

Proje Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Nurettin Küçük ise "Bir toplumun her alanda kalkınması için topyekûn bir çalışmaya, bilinçlenmeye ve yeni bir enerjiye ihtiyaç duyulur. Bu ihtiyaçların giderilmesi için bu tür çalışmalarımız devam edecek." ifadesini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan