2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop’ta din görevlileri arası yapılan bilgi yarışmasında Durağan İlçesi birinci oldu.

Sinop İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen yarışmaya elektronik ortamda 19 kişi müracaat etti.

Yarışmaya katılan din görevlileri, sınav komisyonu tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Fetvalar” kitabının muhtelif yerlerinden hazırlanan 40 soruyu cevapladı.

Sınav öncesinde adaylara hitap eden Sınav Komisyon Başkanı Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri kapsamında ‘Din Görevlileri Arası Bilgi Yarışması’ düzenledi. Bu bağlamda sizler de sistem üzerinden yarışmaya katılabilmek için müracaat ettiniz. Bu yarışmalar bizlere kendimizi ölçme ve değerlendirme fırsatı sunmaktadır. Bu yarışmalar, eksik olduğumuz tarafları tespit ederek, kendimizi geliştirme ve bilgilerimizi yenileme imkânı sunmaktadır. Kendimizi geliştirdiğimiz ve devamlı olarak yenilediğimiz zaman da görev yaptığımız yerlerde başarılı hizmetler vermeye muvaffak oluruz. Yarışma sonucunda il birincisi olan arkadaşımızın ismi Diyanet İşleri Başkanlığımıza bildirilecek. Başkanlık, 81 il birincisi arasından çekilecek olan kura sonucuna göre üç kişiyi umre ile ödüllendirecek. Hepinize başarılar diliyorum.”

Bir saat süren sınav süresi sonunda yapılan değerlendirmeler sonucunda Durağan İlçesi Aşağı Alınca Köyü Camii İmam Hatibi Mustafa Coşkun birinci oldu.

Sınav komisyonu, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında Erfelek İlçe Müftüsü Mikail Özkan, İl Vaizi Birol Demirci, Cezaevi Vaizleri Bahadır Aydın ve Güneş Öztürk’ten teşekkül etti.

Editör: Mehmet Çalışkan