Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen, "Cami, Çocuk ve Aile Buluşması" projesi kapsamında Elazığ İl Müftülüğünce yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenci ve ailelerine yönelik program düzenlendi.

Mevlana Camii'nde düzenlenen programa Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid Belek, Müftülük personeli, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Müftü Yardımcısı Belek, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitiminin aileler ve çocuklar için önemine değindi.

Kurslarda eğitim gören çocuklara yeni şeyler öğrenip öğrenmediklerini soran Belek, “Örendiklerinizi evde annenize, babanıza ve kardeşlerinize anlatın.” tavsiyesinde bulundu.

"Salih evlat sadaka-i cariyedir"

Müftü Yardımcısı Zahid Belek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öyle zor bir zamanda yaşıyorsunuz ki bırakın çocuk yetiştirmeyi, insanlar kendi mecralarından başka yerlere kayıyor. Bu anlamda çocuklarınızı belli bir mecrada tutabilmek, büyük bir kazanım ve büyük bir hayırdır. Peygamberimiz bizlere çocuklarımıza İslam’ı anlatmayı, iyi davranmayı ve ahlakı anlatmayı tavsiye etmiş ve tavsiye etmenin de ötesinde bizlere müjdeler vermiştir. Mesela bunlardan birisi de kişi bu dünyadan ayrıldığında sadaka-i cariye diye tarif ettiğimiz, kendisi yaşamasa da sevap kazandıracak bir şeyler bırakmasıdır. İşte bunlardan birisi de sâlih evlattır. Sizlere ne mutlu ki bu kurslar sayesinde İslam’ı bilen, Kur’an ahlâkına sahip çocuklara sahip olacaksınız.”

Mevlana Camii ve Kur’an Kursu’nda yaz Kur’an kursuna devam eden yaklaşık 170 öğrencinin katıldığı programda, öğrenciler ilahiler ve şiirler seslendirdi.

Dualarla sona eren programın ardından İl Müftülüğünce öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan