Sinop E Tipi Kapalı Cezaevinde gerçekleştirilen program Sinop İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi Mustafa Ekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Akabinde Cezaevi Vaizi Bahadır Aydın ve Mehmet Hakan Camii İmam Hatibi Mustafa Baş’ın refakatinde mahkûmlardan oluşan ilahi korosu, ilahi ve kasideler seslendirdi.

Ardından söz alan Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel, mahkûmlara Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizin güzel ahlakını anlattı.

Tuncel şöyle devam etti:

“Peygamber Efendimizin (s.a.s.) en büyük özelliği merhametli oluşu idi. Onun merhameti insanları, hayvanları, bitkileri hatta cansızları dahi kuşatmıştır. 

Sevgili Peygamberimiz gençlere özel bir önem vermiştir. Bir hadis-i şeriflerinde hesap gününde arşın gölgesinde toplanacak yedi sınıftan birisi de ‘Neşe ve huzuru Rabbine ibadette arayan, O’na kulluk ederek tertemiz bir hayat içinde büyüyen gençtir.’ buyurmuşlardır. Gençlerimizi Resulüllah (s.a.s.) Efendimizin güzel ahlakı ve İslam’ın emirleri doğrultusunda yetiştirmemiz gerekmektedir. Muaz Bin Cebel’i (r.a.) Yemen’e vali olarak gönderirken: ‘Ya Muaz! İdarecilik yaparken ne ile hüküm vereceksin?’ diye sordu.  Hz. Muaz: ‘Allah’ın kitabıyla hükmederim.’ dedi. ‘Ya Muaz! Kur’an’da bulamazsan ne ile hükmedersin?’ dedi. Hz. Muaz: ‘Resulünün sünneti ile hükmederim.’ dedi. ‘Ya Muaz! Bunda da bulamazsan ne yaparsın deyince Hz. Muaz ‘Aklımı kullanırım.’ cevabını verdi.

Genç, hayatını Kur’an-ı Kerim ve sünnet-i seniyye ışığında planlamalı ve akıl nimetini kullanarak kötülük, haram ve günahlardan uzak durmalıdır.”

Ödüllerini aldılar

Konuşmaların ardından İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Sinop E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülere yönelik yapılan “Dini Bilgiler-Genel Kültür Bilgi Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tutuklu ve hükümlüler ödüllerini Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Abdülhamit Denizci ve İl Müftü Yardımcısı Kâmil Tuncel’in elinden aldılar.  

Program Cezaevi Vaizi Bahadır Aydın’ın yaptığı dua ile tamamlandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan