Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrim İçi Buluşuyor" isimli proje ile din görevlileri, yarıyıl tatilinde çocuk ve gençlerle çevrimiçi etkinliklerle buluştu.

Bu kapsamda çevrimiçi etkinliklerin son gününde Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, çocuklarla bir araya gelerek ödül takdiminde bulundu.

Deniz Şehitleri Hacı Musa Camii’nde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, "Öncelikle çevrimiçi gerçekleştirilen derslere katılan öğrencilere ve öğrencilerin çevrimiçi derslere katılmasına izin veren ve takip eden velilere ve çevrimiçi derslerde görev alarak öğrencilerin dini ilimler ile mücehhez olarak yetiştirmek için emek veren din gönüllüsü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsan beden ve ruhtan meydana gelir. Bedenin ihtiyaçlarını gidermek insan yetiştirmek anlamına gelmez. Ruhu doyurmak gerekir. Bu sebepten ruhun, manevi hayatımızın gerekli gıdasını alabilmesi fıtrat ayarlarının gereği Kuranı Kerim’i, Peygamber Efendimiz (sav)’i ve dinimizi en güzel bir şekilde öğrenmek ile gerçekleşir. Değerli gençler sizler arkadaşlarınız tatillerini yapar iken, Dinimizin emirlerini öğrenerek Allah’ımızın yüce kelâmı Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için tatilinizden fedakarlık yaparak Din Görevlilerimizin vermiş olduğu çevrimiçi derslere katıldınız ve öğrendiniz. Burada öğrendiklerinizi okullar başlayınca unutmamanız için öğrendiklerinizi tekrar edin. Vakit buldukça din görevlilerimizden ders alın. Din Görevlilerimiz sizleri her hususta yardımcı olmak için hazırlardır. Cenab-ı Hak öğrendiklerimizle güzel ameller işlemeyi nasip eylesin.” dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Düzgüney, Deniz Şehitleri Hacı Musa Camii görevlilerince hazırlanan hediyeleri çocuklara takdim etti.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programda İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan