Sinop İl Müftülüğü, Kur’an kursu öğrencilerine yönelik söyleşi programları düzenliyor.

Bu kapsamda Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hafız Osman Bostancı, Sinop Merkez Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi.

Hafızlarla bir süre hasbihal eden Bostancı, "Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip Kur'an hafızı olmak payelerin en büyüğü, Allah'ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimet, en büyük şereftir. Rasülüllah Efendimiz (s.a.v.) 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir.' buyurarak bize iyi kul olmayı, iyi baba olmayı, iyi anne olmayı, iyi aile olmayı, iyi eş olmayı, iyi evlat olmayı, iyi kardeş olmayı ve her şeyden önce iyi insan, iyi dost olmayı öğretir.” dedi.

Kur'an-ı Kerim'i ve onun insanlığa kazandırdığı değerleri yeryüzüne taşıma görevini Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) veda haccında Müslümanlara emanet ettiğini belirten Bostancı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Rabbimiz nice kavimleri nice milletleri bu kitapla yüceltmiştir. O kitabı dikkate almayan, onun hayat veren ilkelerine tavır alan topluluklar da nice talihsizliklere düçar olmuştur. Tarihten günümüze kadar Müminler kerim kitabımızı anlama ve onu hayat rehberi edinme gayretiyle bütün insanlık adına nice hizmetler yapmışlardır. Milletimizin büyük medeniyetler kurmasında, zor zamanlardan çıkmasında, İstiklal Mücadelesi dönemlerinde en büyük imkanı ve motivasyonu inandığı kitabı Kur'an-ı Kerim olmuştur. Hamdolsun Rabbimize ki biz kitabını her şeyden aziz bilen bir milletin çocuklarıyız, torunlarıyız. İmanımızı onun bir hayat rehberi, hidayet kılavuzu oluşuyla bütünleştirmeliyiz. Onun hayat veren ilkelerini, mesajını en doğru bir şekilde anlamanın ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız."

Editör: Mehmet Çalışkan