Alaaddin camiinde yapılan Etkili hutbe Sunumu Yarışması Bölge Finaline Amasya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Giresun ve Çorum’dan gelen din görevlileri katıldı.

Etkili Hutbe Sunum Yarışması Bölge Finali Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, Erfelek ilçe Müftüsü Mikail Özkan, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Polatcan ve Öğretim Görevlisi İsmail Işık değerlendirme komisyonunda görev aldı.

Yarışma Programı Komisyon Üyesi İsmail Işık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Sizler geldiğiniz illerin birincilerisiniz. Bölge finaline katılmak üzere buraya kadar gelmişsiniz. İstisnasız hepiniz birincisiniz ancak kurallar gereği içinizden daha iyi bir şekilde hutbe okuyan kardeşimizi belirlememiz gerekiyor. Çünkü Hutbe metni yazmak kadar hutbe sunumunu yapmak önemlidir cumaya gelen vatandaşlarımızı ruhen  ve bedenen  dinlendirip onların  kalplerine  giden damarı yakalayarak hikmet yüklü  dinimizin  mesajlarını gönüllere tesir edecek coşkunlukta vermeliyiz. Cenab-ı Hak Hepinizi muvaffak eylesin” dedi.

Yarışma sonunda Giresun’dan Muhammet Koç bölge birincisi seçilerek 01 Eylül 2019 tarihinde Mersin’de yapılacak olan Etkili Hutbe Sunumu Final Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Yarışma akabinde yarışmaya katılanlara Sinop’un simgesi olan kotra ve çeşitli hediyeler verildi. Toplu çekinilen fotoğrafla yarışma sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan