Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla düzenlenen "Tanıtım ve İstişare Toplantıları" devam ediyor.

Bu kapsamda Sinop İl Müftülüğünce "Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için yardım sever halkımızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflemektedir. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki bütün mazlumların umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız her zaman dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfının her tarafa ulaşabilmesi için bizlerin de elini taşın altına koyarak bu hizmetleri daha ileriye götürebilmek için Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışlarımızla destek olmamız gerekiyor." dedi.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in "2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu" hakkında bilgi verdiği toplantıya İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve şube müdürleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan