Ayancık İlçe Müftülüğü koordinesinde inşaası tamamlanan Beşiktaş Camii, dualarla açıldı.

2014 yılında yapımına başlanan ve hayırseverlerin desteğiyle tamamlanan Beşiktaş Camii'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Camilerimiz Kabe’nin şubeleri olmalarının yanı sıra aynı zamanda milli marşımızda ifadesini bulduğu üzere; 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli’ olan ezan sesleriyle bağımsızlığımızın, istiklalimizin sembollerindendir.” dedi.

Vali Karaömeroğlu, “Nitekim camiler, minareleriyle sadece şehirlerin, köylerin ufkunda görünen bir silüet değil o beldenin kimliğinin en önemli göstergesidir. Camiler, bizim sadece bedenlerimizi bir araya getiren değil kalplerimizi, gönüllerimizi, dostluklarımızı da bir araya getiren, bizi buluşturan mekanlardır. Bizim kültürümüzde cami ifadesi sadece ibadet hayatımızı değil birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendiren mekanlar olarak algılanmıştır.” diye konuştu.

Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney de caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sinop Valisi Karaömeroğlu ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, caminin yapımında büyük gayretler gösteren Dernek Başkanı Salim Acar’a plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Düzgüney’in yaptığı dua ile Beşiktaş Camii ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan