Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Ayancık İlçe Müftülüğü tarafından Sahil Camii bahçesi Siyer-i Nebi Bahçesi olarak düzenlendi.

Hz. Peygamber’i tanıtmak ve anlamak amacıyla düzenlenen Siyer-i Nebi Bahçesi törenle açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine  riayet edilerek gerçekleştirilen açılışta konuşan Ayancık Kaymakamı İsmail Pendik, “Ayancık İlçe Müftülüğünün, Diyanet İşleri Başkanlığının “Halkı din konusunda aydınlatmak” görevi doğrultusunda özellikle gençleri dini istismar eden terör örgütlerine karşı koruma adına yapmış olduğu bu çalışmayı memnuniyetle karşılıyorum.” dedi.

Siyer-i Nebi bahçesi yapımında, emeği geçenlere herkese teşekkür eden İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak ise ‘‘Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı Mevlidi Nebi Haftası temasını “Peygamber ve Çocuk” olarak belirlemişti. Bu itibarla Sinop Ayancık İlçe Müftülüğü, peygamberimizin örnek hayatını üstün ahlakını, çocuklara olan sevgi ve merhametini her kesimden insana görsel olarak tanıtmak için peygamberimizin hayatı ve dini bilgilerin bulunduğu Siyer-i Nebi Bahçesi’ni halkımızın istifadesine sundu. Hz. Peygamberimiz hakkında doğru, kolay ve anlaşılır bilgiyi başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her kesiminden insana ulaştırmak amacıyla Siyer-i Nebi Bahçesi Projesini hayata geçirdik.” dedi.

Tarihi Sahil Camii avlusunda doğal görünümüne dokunulmadan oluşturulan Siyer-i Nebi Bahçesi, açılışı itibariyle toplumun her kesiminden ilgi görmeye başladı.

Bahçede kullanılan görsel tablolar Hz. Peygamberin hayatının ve çeşitli dini bilgilerin sade ve anlaşılır bir şekilde öğrenilmesi sağlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan