İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Yaşayışımızı Kur’an-ı Kerim’in ve Resulüllah Efendimizin (s.a.s.)  rehberliğinde idame ettirmeliyiz ki Cenab-ı Hakk’ın istediği gibi bir kul olalım.” dedi.

Müftü Ali Hayri Çelik’in konuşmasının ardından Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin'in “Kur’an’la Yaşamak” konulu konferansı başladı:

Egin konferansında şunları kaydetti:

“Evvela bizim Allah’ımızın ayet-i kerimelerine, Resulüllah Efendimizin (s.a.s.) hadis-i şeriflerine inanıp teslim olmamız gereklidir. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Hakim’inde iman ettiğini söylemek ile iman etmek hususunu ayırıyor. ‘Allah’a ve Resulüne iman ettim’ demek yetmiyor.  O'nun emirlerine uyarak yasakladığı hususlardan kaçınarak Rabbimizin rızasına uygun hayat yaşamak bizim kulluk görevlerimizdendir.

Toplumumuzda bazı değer ve hassasiyetlerimizin eksilmeye başladığına şahit oluyoruz. Bunlardan bazıları güzel ahlak ve iyilik etmek gibi değerlerdir. Büyük binalara, farklı çevrelere, farklı yaşam tarzlarına büründük. Etrafımızda olan bitenlerden bihaber yaşıyoruz. Yan tarafımızdaki komşumuzun durumu nedir? İhtiyaç sahibi olan akrabamızın durumu nedir? Yaşantılarımız dinimize ne kadar uygundur? Biz İslamiyet’in emirlerine mi uyuyoruz yoksa İslamiyet’i kendimize mi uyduruyoruz? Bu hususları sorgulamamız gerekmektedir. Birbirimize verdiğimiz değerler kişilerin makam, mevki ve maddi durumu ile ölçülür oldu. Bu hasletleri terk ederek bizleri Rabbimizin rızasını arayan ve bizleri O'na ulaştıracak amel ve davranışlara sarılırsak, bu kaybetmeye yüz tuttuğumuz değerleri tekrar eski haline getirerek daha da pekiştirmiş oluruz.” 

Konferansın ardından Haseki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin ve Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik birinci olan öğrencilerin umre ile ödüllendirildiği  “Umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”nda ilk beşe giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Programa Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, daire amirleri, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan