Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazının ardından yaşanan terör saldırısında 50 Müslüman şehit olmuştu.

Siirt Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camii’nde bir araya gelen vatandaşlar, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde camilere düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi. 

İkindi namazının ardından toplanan Siirtli vatandaşlar, şehit olan 50 Müslüman için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Burada bir konuşma yapan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, "Kardeşlerimizi katledenleri kınıyor ve telin ediyoruz. Onların yaptıklarını insan olan hiç kimse onaylayamaz." ifadelerini kullandı.

Tarih boyunca Müslümanların kimseye zulmetmediğini ve hâkim oldukları coğrafyalarda insanları huzura kavuşturduğunu belirten Altıok, şöyle devam etti:

"İnsanca yaşama şartlarına sahip olduklarını, vergi yükü altında ezilmediklerini bir insanoğluna gereken değeri verdiklerini, aşağılanmadıklarını gören insanlar Müslümanları hasretle beklemişlerdir. Bugün Avrupa, Amerika, Japonya’da ve dünyanın neresinde olursa olsun İslam’la şereflenen bir insanın İslam ve Müslümanlarla ilgili değerlendirmelerini gören insaf sahibi, sağduyulu insanlar, İslam’ın huzurun, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün temsilcisi olduğunu söylüyorlar. Bunun yanı sıra İslam’ın insanlığın kurtulması için yegâne hidayet yolu olduğunu söylüyorlar. Kim hiçbir sebep olmaksızın haksız yere masum olan bir insanı öldürür ise bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Müslümanlar olarak buna iman etmişiz. Kim de bir insanı ölümden kurtarır ise ona kalkan olursa bütün insanları diriltmiş gibi sevap alacağına inanan Hz. Muhammed’in (s.a.s.) ümmetiyiz. Müslümanlar olarak bu olayı kınıyor, protesto ediyoruz. Rabbim onlara şehitlik mertebesini lütfetmiştir."


 

Editör: Mehmet Çalışkan