Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı “Yaz Kur’an Kursları” bu yıl 17 Haziran 2019 Pazartesi günü açılacak.

Her yıl olduğu gibi bu sene de kurslarda milyonlarca öğrenci Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenecek.

Bu kapsamda ülke genelindeki bütün kurslarda olduğu gibi Siirt İl Müftülüğüne bağlı kurslarda da hazırlıklar tamamlandı.

Yaz Kur’an Kursları hakkında Diyanet Habere açıklamalarda bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, geçen yıl Yaz Kur'an Kurslarına toplam 13 bin 229 öğrencinin katıldığını, bu yıl da tüm cami ve Kur'an kurslarında açılacak olan yaz kurslarına yaklaşık 25 bin öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini söyledi.

Müftü Altıok, 2019 yılı Yaz Kur’an Kursları temasının "Camiler Çocukla Dolsun, Ahlakı Kur’an olsun" çağrısıyla 17 Haziran’da başlayacağını hatırlatarak şöyle devam etti:

“12 Haziran’da Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak öğreticiler için seminer düzenlenecek ve tüm personel katılacak.

Velilerimize özellikle Yaz Kur'an Kurslarının bir fırsat olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Çünkü bugün belli yaşa gelmiş insanların bizzat anlattıkları ya da yaşamış oldukları tecrübeleri ifadelerinde de görüyoruz ki Yaz Kur'an Kurslarında öğrenmiş oldukları bilgiyle tüm bir ömürlerini geçirebiliyorlar. Buradan öğreticilerimize ve görevlilerimize de tabii ki bir mesaj vermemiz lazım. Camilerimize ve kurslarımıza gelen çocuklarımızı mutlaka güler yüzle karşılamalı, sevmeli ve sevindirmeliyiz. Yüce Allah’ı, Hz. Peygamber'imizi, güzel dinimizi iyice tanıtmalı, millet olarak birlik ve beraberliğimizin önemini kavratmalıyız. Sağlıklı bilgi, sağlıklı nesil ve güvenli bir gelecek sağlayacaktır. Hedef Kur’an ve Peygamber ahlakını yakalamaktır. Bu bilinç ve kulluk kalitesini yakalamak, Müslümanların ileriye dönük sorunlarını kökten çözüme ulaştıracak en önemli yatırımlardan biri olacaktır. Tüm yavrularımıza; başta ailelerine, ülkemize ve insanlığa birer hayırlı birey olarak yetişme yolunda başarılar diler Allah Teala’dan muvaffakiyetler niyaz ederim. Evlerimizin neşesi, bereketi, geleceğimizin teminatı, dünya ve ahiretimizin yüz akı olacak gençlerimizi yetiştirmek üzere tüm çocuklarımızı Allah’ın evim buyurduğu Kâbe-i Muazzama’nın şubeleri olan bu kutsal mekânlara, camilerimize bekliyoruz.”

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Yaz Kur’an Kurslarında 1. dönem 17 Haziran’da başlayıp 12 Temmuz’da tamamlanacak.

2. dönem ise 15 Temmuz ile 9 Ağustos tarihleri arasında olacak.

Editör: Mehmet Çalışkan