Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, İl Müftülüğü olarak ramazan ayı içerisinde yapacakları çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

İl Müftüsü Altıok, 6 Mayıs Pazartesi günü ilk iftarın yapılacağını ifade ederek, “Gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket mevsimi ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesini, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Müftü Altıok, Diyanet İşleri Başkanlığınca her ramazan ayında İslam’ın hayat veren ilkelerinden birinin gündeme taşındığını belirterek şöyle devam etti:

“Bu yıl da yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın kilit kavramlarından biri olan “infak” teması gündeme taşındı. ‘Ramazan ve infak’ birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak bu yıl oruç ayında gerçekleştirecek faaliyetlerle öne çıkacaktır. ‘İnfak Kalpleri Birleştirir’ sloganıyla müminleri maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya, yarım hurmayla da olsa korunmaya, arınmaya ve gönüllerimizi buluşturmaya davet ediyoruz.”

Ramazan ayı boyunca Siirt merkezde 147 camide mukabele, 270 vaaz ve irşat programı hazırlandığını ifade eden Altıok, ramazan ayının; insanın kulluğunu, yaratılış gayesini, ibadetlerini ve davranışlarını muhasebe etmesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Müftü Altıok, "Ramazan bir Kur'an iklimidir. Bütün hayatımızı Kur'an'ın ilkeleri ile gözden geçirme fırsatı sunduğu için bizlere Allah'ın en büyük ihsanıdır. Ramazan, imsaklar, iftarlar, sadaka ve zekâtlar, mukabele ve teravihler ile yeryüzünü adeta bir mabede dönüştürmektedir." ifadelerini kullandı.

Siirt merkezde iki camide hatimle teravih namazı kılınacağını kaydeden Ahmet Altıok, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Siirt merkezde 50’ye yakın camide itikaf için gereken çalışmalar tamamlandı. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda artıracağız. Ayrıca kadınlarımıza yönelik vaaz ve hatim programları da var.”

Editör: Mehmet Çalışkan