Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülüklerine bağlı olarak 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik açılan Kur'an kursları, ülke genelinde büyük bir ilgi görüyor.

Bu kapsamda Siirt İl Müftülüğünce yapımı tamamlanan ve Siirt'te ilk olma özelliği taşıyan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Siirt İl Müftülüğüne bağlı Yeni Mahalle Kız Kur'an Kursu bünyesinde 4-6 yaş grubu miniklere yönelik hazırlanan Kur’an Kursu'nun açılışını İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu yaptı.

4-6 yaş Kur’an kurslarının diğer semtlerde de açılacağının müjdesini veren Müftü Kapıcıoğlu, "Çocuklarla doğru iletişimin ve Kur'an sevgisinin, çocukların pedagojik ihtiyaç ve isteklerine uygun bir şekilde verilmesini önemsiyoruz. Bundan dolayı göz aydınlığımız olan yavrularımızın yüreklerini Kur'an'la buluşturacak yeni 4-6 yaş Kur'an kurslarını diğer semtlerde de açacağız inşallah." dedi. 

Açılış törenine İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu ile birlikte İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Müftülük personeli ve din görevlileri ile Kur'an kursu öğretici ve öğrencileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan