Tügva konferans salonda gerçekleştirilen programın açılışı Kur’an-ı Kerim okuma yarışması birincisi Muhammed Menduhoğlu’nun

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından Mevlid-i Nebi sinevizyonuyla devam etti.

İl Müftüsü Ahmet Altıok yaptığı açılış konuşmasında, Mevlid-i Nebi Haftası boyunca il genelinde çeşitli etkinlikler yapıldığını belirterek, Mevlid-i Nebi Haftası'nın heyecan ve coşkusundan istifade etmek gerektiğini dile getirdi.

Altıok, Mevlid-i Nebi Haftası'nın önemine işaret ederek bu yılın temasının "Hz. Peygamber ve Gençlik" olarak belirlendiğini ve gençliğin önemli olduğunu belirtti.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, konferansında Mevlid-i Nebi’nin tarihçesinden söz ederek

“Peygamber Efendimizin çağımıza, ümmetine, gençliğe ve insanlığa mesajları nelerdir, evrensel bir peygamber olarak, ahir zaman Nebi'si olarak bizlere neler getirmiştir?” sorularını cevaplandırdı.

Peygamberimizin gençlerle olan münasebeti, onlara yaklaşımı, onlarla olan iletişimi ve onlara verdiği değerden bahseden Dinç, Peygamberimize peygamberlik verildikten sonra ilk olarak etrafında topladığı Hz. Ali, Sa’d b. Ebi Vakkas, Mus’ab b. Umeyr, Zübyr, Bilal-i Habeşi gibi gençleri eğiterek çalışmaya başladığını ifade etti.

Günümüz gençliğinin yaşamına da değinen Dinç, gençliğin tamamen dijital dünyanın esiri olduğuna, ilişkilerin sanallaştığına ve mahremiyet mefhumunun zayıfladığına dikkat çekerek Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi "zaman bendedir ve mekân bana emanettir" şuurunda bir gençlik yetiştirmeliyiz, dedi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, "Kim Allah’a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehitler ve salih kimselerle birliktedirler.' ayeti ve 'Kişi sevdiği ile beraberdir." hadisini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Program sonunda katılımcılara, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap Siirt İl Müftülüğünce hediye edildi.

Konferansın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konferansa kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Siirt Üniversitesi Sekreteri, Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan