Siirt İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu ile Siirt’ten kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Kâbe maketi etrafında uygulamalı olarak "Hac Eğitim Semineri" düzenledi.

Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde gerçekleşen uygulamalı eğitimde hacı adaylarına ihram, tavaf, hac farizası esnasında uyulması gereken kurallar ve kılık kıyafetten yolculuğa kadar uyulması gereken diğer kurallar hakkında bilgi verildi.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, vatandaşların gittikleri kutsal topraklarda güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksik yapmamaları için böyle bir eğitim verdiklerini söyledi.

Müftü Altıok şöyle devam etti:

“Bugün ilk seminerimizi yaptık. Gerçekten sizin de gördüğünüz gibi Siirtli değerli hacı adaylarımız, son derece şevkle, iştirakle büyük bir merak içinde bizleri dinlediler. Bizler de bu seminerlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda vermemiz gereken bilgileri, bugün ana hatları ile anlattık. Önümüzdeki günlerde bu seminerlerimizi daha da detaylandırarak hacılarımızın hac öncesi hazırlıklarından yolculuklarına kadar kendilerine gerekli olan sağlık ve sıhhatleri açısından, her türlü bilgiyi kafile başkanı, din görevlisi hocalarımızla anlatıyoruz.

Bütün hedefimiz hacılarımızın herhangi bir problem yaşamadan gidip gelmelerini sağlamaktır.”

Seminere Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Müftü Yardımcısı Mehmet Şirin Ayral, Müftülük personeli ve hacı adayları katıldı. 


 

Editör: Mehmet Çalışkan